Замальовки

По той бік (етюди)

***
Перебинтуємо, як рани,
Взаємні зверхності і впертості
І знов пройдемо курс відвертості
По той бік плоского екрану.

***
В твоїх очах побачу диво,
В моїх очах весна засвітиться,
І хтось чомусь на хвильку знітиться
По той бік фотооб’єктива.

***
В крихке люстерко ожеледиць
Одне на одного подивимось
І — хто зна? — може, вже зустрінемось
По той бік зоряних ведмедиць.

***
Так просто: від оточень звичних
Стіною ночі відгородимось.
Заснем у вічність і відродимось
По той бік марень опівнічних.

61 коментар

Ірина Голуб
це все ще не з нового… помилки — дієслівна, іменникова рима, так? що ще? )
Володимир Вакуленко-К.
ясно. Почитай Юлі Шешуряк статтю «про риму у 1928...» Там є чому повчитися. Але з коментами читай. Дискурсія також вартісна. Все, мені спати — завтра «утрєнік».
Ірина Голуб
читала, читала…
Володимир Вакуленко-К.
читати замало. Варто вглиблюватись. Коли прочитаєш Стуса, можливо зрозумієш що таке полімсести. Слухай, а як ти в універі вчишся коли навіть гіппі з растаманами плутаєш?
Ірина Голуб
гей, я нічого не плутаю! я не спец, в культуру їхню не заглиблювалась, просто спілкувалася… і вони — точно хіппі, а не растамани… і вчуся я нормально...)))))
Ірина Голуб
і мені у моєму навчанні зовсім не обов'язково знати, хто такі хіппі ))) Хіба, якщо вирішу визначити їхній вплив на економічний розвиток держави :))
Ірина Голуб
)) а «ясно» означає «дивись усі попередні коментарі»? а що, тут рими теж «заїжджені»?
Володимир Вакуленко-К.
Так а вас читати там не вчать. Ти часом не на хірургічній аспірантурі?
А підбірка вже ближча до істини. Світло таки бачиш. Не соромся своїх можливостей — випліскуй їх. Справжній вірш нагадує оргазм, а не симуляцію!
Ірина Голуб
))) нас вчать рахувати. я фінансист ))
Володимир Вакуленко-К.
Ясно. Я так і думав. Знайому нагадала — теж фінансист. Отже я зараз скину своє про числа, але яке відношення ти маєш до слів? Тобто до віршів?
Ірина Голуб
))) та думала, що маю, а зараз схоже на те, що ніякого )) ну та нічо, будемо знайомитись…
Ірина Голуб
знову ж таки, зважаючи на те, що це все написано до нашої дискусії, ти таки мене не зовсім справедливо оцінив ))) таки можна щось відкопати, нє? (це автотренінг, не зважай… при підготовці до іспиту завжди себе недорозвиненим почуваєш ))))
Володимир Вакуленко-К.
Я ж кажу. Читай багато, спілкуйся з римою, розумій її, питай у неї наскілько часчто вона перетинається з різними поетами. Звичайні правила, які знає кожен поважаючий себе поет.
Ну а підбірка на рівень спілки вже можлива.
Володимир Вакуленко-К.
Ти можеш лишитися читачем:)Я знаю безліч людей, які так і не змогли писати, які все ж таки стали прекрасними читачами. Рекомендую.
До речі, якби мені було по менше рочків, я б спробував на тобі одружитися. Вигідно заначку було б никати.
Володимир Вакуленко-К.
Власне тобі вигідний флуд — тебе ж певно цікавить додавання рейтингу. На цьому казочку завершено, бо міцна кава таки колись вгробить моє серце.
Ірина Голуб
додавання рейтингу? яким чином воно мене має цікавити? якщо чесно, ще не розібралася, як саме він додається. менше базікати? та добре, я помовчу…
Ірина Голуб
) це прямий заклик «не пиши більше, дитино!», я правильно розумію?
такий варіант одруження мені ще не пропонували…
Володимир Вакуленко-К.
я принциповий холостяк, а із фінансів поважаю лише нумізматику. В иншому варіянти гроші мене просто парять. Просто варіянтів не має без них існувати.
Володимир Вакуленко-К.
Ну і нет в мене надто грузний, тож я не загружаю малюнки. Відповідно аватарка мене навіть не цікавить.
Ігор Гамаль
Володимир Вакуленко-К, ви схожі на старого маразматика… звинувачуєте всіх у флуді, а самі понаписували тут брєду…
Володимир Вакуленко-К.
lol:) Ну і що, ти також прийшов мені мозок чистити? Ну матами говорити тут поки що мені не дозволяють, тож я просто проігнорую. Але висміяти тебе тут не заборонено. Що і роблю. Надто примітивно думаєш. Успіху і щедрого підстілля:)
Володимир Вакуленко-К.
Власне куди ж мені до такої геніабельної фінансової птиці. Я ж старий маразматик:) Все — хочеш коментувати, коментуй. Тілько з самим собов — надто ти не цікавий. Хоч би політику запустив я б ще мінуси заробив би. Люблю на її тему матюкатися. Як і всі порядні громодяни країни…
Володимир Вакуленко-К.
Ну а те що ти адмін мені пофігу — повернуся на старі блоги. Жалкі дівчата вони вбогі. До речі, можеш починати видаляти мій профіль повністю. Діти ви
Ігор Гамаль
Ви яскравий представник покоління алко-митців. Ви впевнені, що Ваш алко-треш це мистецтво, намагаєтесь поставити себе у приклад при будь-якій нагоді, повчати… Найцікавіше — спостерігати за Вашими коментарями. Дуже часто в них втрачається думка. Таке враження, що ви пишете їх «під градусом»…
коментар було видалено
Володимир Вакуленко-К.
Мене цікавлять мої твори, а не те що десь нафлудив не так чи так.
Володимир Вакуленко-К.
До речі. Так, я впевнений. Коли будеш здихати від пойла під парканом, згадай, що саме я рекомендував вибороти собі національність без алкоголю. Власне я кинув давненько бухати — набридло, а от ти ще майбутній алкаш. Тож те що я себе визнаю алкоголіком це вже свідчить те, що я усвідомлюю, що щось не так відбувалося в минулому.
Ігор Гамаль
Воно і не дивно, що Ваш кумир — Йегор Лєтов. Який: «умер от аспирации рвотных масс при алкогольном отравлении. Другими словами, захлебнулся.»
коментар було видалено
коментар було видалено
Володимир Вакуленко-К.
Давай я твою рідню поносити буду? Буде приємно? Джімі Хендрікс помер від такого ж і це не завадило йому увійти в історію як засновник хард-року. Все на тебе коменти вичерпано. в мене меньший прокинувся.
Святослав Вишинський
Достовірна причина смерті Егора Летова не опублікована — версії, відповідно, озвучувались надто різні. Офіційно: серцева недостатність. До суті творчості відношення немає.
Володимир Вакуленко-К.
Отут щиро дякую. Я в своїй статті здається писав.
Ігор Гамаль
Я і не говорив про творчість ніц. Я говорив про «стиль життя»
Володимир Вакуленко-К.
При тому не пам«ятаєш біблійне: кесарю кесареве і народне: не зарікайся. Стань дорослим одним словом, а не бався в підліткову заповідь: я ще не такий, тож чувак лайно. Трошки досвіду тобі не забракне.
До речі, Лєтов дав дихання ще й своїм бл. 20 проектам. Послухай найщиріший останній його альбом. він не містить ненормативної лексики, та я й не з-за матів сиджу на нім. Але не фонатію, мені просто подобається його музіка і все. В мене свій стиль життя — а його поважаю. Він справжній. Власне жив би ти в 90-х був би иншої думки. Той час мало кого зберіг із наших… Царство їм…
Ігор Гамаль
Стань дорослим одним словом, а не бався в підліткову заповідь: я ще не такий, тож чувак лайно.

Раджу уважніше перечитати мої коментарі, і не домислювати те, чого я не казав.
Володимир Вакуленко-К.
Чувак, ти певно заблукав, тож віднайди себе. В моєму житті було безліч авторитетів (не тілько Єгорка), які просто пояснили мені чого не варто в житті робити. Декого я не послухав свого часу, але намагаюся згадати і прислухатись. Не зважаючи на свій вік я ще й досі вчуся, а ти вже про себе подумав, що надто. От власне за флуд. Я не перечитую 10 разів з пустого в порожнє банальщину — ти ж дзизиш у своєму флуді на одному місці.
Ігор Гамаль
Клінічний випадок… Чи це тільки мені одному здається? :)
Святослав Вишинський
Коментар було видалено за вживання нецензурної лексики (див. Концепцію ВКурсі.ком: "… Заборона на нецензурну лексику...").
Володимир Вакуленко-К.
Цитую: Самозрозумілою є заборона на нецензурну лексику тощо. Так само рекомендується уникати надмірної неформальності, а свідоме попрання правил граматики та усталених лексичних норм («албанська» мова і т.п.),…
Де тут вказано, що вживати ненормативну лексику не можна иншою мовою, коли в іспанії (як і в америці) ненормативів не існує.
Володимир Вакуленко-К.
албанська пишеться через «о». Таким чином ви ображаєте цілий народ. Власне сленгово пишиться «олюанська» і береться в лапки.
«и» і «е» суттєві помилки для кожного літератора. Дякую.
Володимир Вакуленко-К.
перепрошую, в дужках має бути «олбанська».
Святослав Вишинський
Вульгарна і ненормативна лексика існує в будь-якій мові. Її вживання на сторінках ВКурсі.ком не вітається, відверто ненормативна лексика — заборонена. Концепція ВКурсі.ком доволі обширна, однак не може перетворюватись на багатотомний схоластичний документ — тому право тлумачити суперечливі моменти має адміністрація, якій належить авторство Концепції, себто ідей, закладених в основу мережі. Аналогічно: при потребі вносити в Концепцію зміни та корективи — чого, однак, поки що не було.
Ірина Голуб
Питання: можна якимось чином видаляти свої власні дописи? Бо щось мені оця вся розмова вище- і нижченаведена не дуже подобається…
Святослав Вишинський
Можливість видаляти дописи на ВКурсі.ком від недавнього часу була прибрана, оскільки можливе видалення дописів веде до видалення коментарів і гілок дискусій, пов'язаних з іншими користувачами, а тому зачіпає їхні сторінки та архів дописів. ВКурсі.ком — це система пов'язаних блогів, не рахуватись із цим неможливо, як і те, що дискусії можуть не відповідати темам дописів. В разі, якщо Ви не бажаєте отримувати під конкретними дописами коментарі — Ви можете при публікації постів блокувати їх у вікні редагування тексту.
Алька Ситар
Дарма, тут вже давно усі про тобою написане забули )))
Ірина Голуб
))) так їхні коментарі у тисячу разів ґеніальніші за мої твори. Оце ж воно (коментарі, себто) і є нашим сучасним соковитим мистецтвом )
Володимир Вакуленко-К.
Дякую. Ненормативну лексику я вживаю лише в тих випадках, коли людині довго пояснювати свою думку. Що ж, я ігнорую адмінстративний порядок в цілому, але враховуючи те, що мене все ж таки сюди запросили старатимусь поважати інтереси сайту.
Власне, мої дослідження стосовано заборони нецензурних слів показали чому саме вони були заборонені. В принципі це ідеї християнства, яке намагалося нас відокремити від язичництва і нічого з того не вийшло, але це зараз не в тему.
Ще одне. В моїх перекладах також зустрічається ненормативна лексика, але згідно оригіналу і нічого з цим не поробиш. Свої не виставлятиму твори — в мене їх все одно невелика кількість з ненормативною лексикою. Дякую, але вкажіть це в правилах, так буде краще.
Святослав Вишинський
Вочевидь, це не тільки ідеї християнства, але й у самих язичницьких культурах існували табуйовані слова, вживання яких було наділене особливим сакральним смислом — зокрема, деструктивним. Слова, в т.ч. ті, які нині умовно називають «ненормативними», потребували збереження від профанізації. Щодо потреби у вжитку нецензурних слів — ряд авторів на ВКурсі.ком обходяться проставлянням спеціальних знаків, a la «f**k», що не сприймається за порушення Концепції.
Володимир Вакуленко-К.
Та я знаю. Слова бранні вживалися лише в належній кількости. Перебільшення норми лякалося різними Чорнобогами, морами та ин. Ну і взагалі значення колишнє нічого спільного не має зі значенням сучасним. Ми надали їм инші атрибути. Неодноразово чув, коли у спілкуванні заслужені професори бува матюкаються навіть. Врешті ніхто не застрахований від падіння твердих предметів на ногу. Наслідки відомі.
Ірина Голуб
«Врешті ніхто не застрахований від падіння твердих предметів на ногу»
Не можу втриматися, щоб не згадати тут одну історійку. Оце ж нещодавно якраз один наш викладач (щоправда, він не професор) прочитав по губам (!!!) однієї студентки слово «б***ь». Прочитав довжелезну мораль про те, що так висловлюються невиховані, неосвічені, брутальні люди, і т.д., і т.п. На наступній парі він випустив з рук проектор і викрикнув те саме брутальне слово на всю аудиторію )))))
Алька Ситар
А по-моєму, просто жовчю очі налиті. Діти, то й діти. Краще бути дітьми довіку, аніж такими (… нехай кожен вставить собі, що хоче, бо в мене не дуже гарні слова підбираються), як Ви.
Ігор Гамаль
Я не адмін. З чого Ви це взяли?
Володимир Вакуленко-К.
Коменти не для сайту. В милі вони прописуються.
Володимир Вакуленко-К.
Не зрозумів навіть причини твого сікання. З вигляду нормальний чувак, не гоп, то ж що ж ти захищаєш примітивізм? Пропоную мир і давай залишимося кожен при своїй думці. Я східняк, моя мова навіть у побуті українська. На західній жив 4 роки — лишилися багато і приємного. Наприклад син. Ну і Львів згадую з його мальовничий, а не окозамилений Садовим енд компані.

Не ображайся, я нарваний завше, навіть хтіли номінувати як найскандальнішого поета. Панківське походження не стверджую — але попса дійсно мій ворог, бо сам проти власної виборовся. А дівчина просто не вміє писати — я намагався все-таки в ній щось знайти.

Стосовано числобога. Знаю, що він невдалий, власне набридло те, що мені ставляють постійно плюси. Мусив же і я показати, що в мене є також недовершене.
Володимир Вакуленко-К.
До речі. В Карпатах проводив 2 мініфести — Триб«ют. 1 на Парашці, 2 — Розлуч. В наступному зголосилися Харківські їхати зі мнов у Карпати. Море не люблю, а в горах… Отут жалію, що не народився десь на Західній.
Володимир Вакуленко-К.
І в чому ти виграв? У тому, що мене спровокував на скандал? На самому початку я з тобов намагався вічливо. А Єгора спробуй донести українською до наших рокерів. Я виріс на ньому — мені тоді було 17 років. Я не продав своїх, з ними і лишився на все життя. А що від вашого покоління чекати? Не наривайся, я направду намагаюся бути спокійним. Для мене стресів не буває, я людина настрою. Відійти мені 5 хвилин, а в тебе голова вава буде на цілий день. Якщо хочеш поговорити по-чоловічому — я не проти перетнутися. Лише час диктуватиму я.
Ірина Голуб
Так і хочеться спитати: і хто з нас дитина? Але гарний висновок, одначе ж: ви собі гарненько посварилися, потім мило помирилися, а я лишилася «геніабельною фінансовою птицею».
Власне, геніабельна птиця Вас маразматиком не називала (і взагалі ніяким чином не обзивала і не принижувала, навідміну від Вас), і навіть — уявляєте!!! — таки спробувала щось написати з урахуванням критики… Але я так зрозуміла, що моя писанина Вас ніяким боком не цікавить, тож до побачення, себто, прощайте.
Ірина Тригуб
ох це ви хлопці розійшлися)…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте